[ivtv-users] HVR-1600 SD quality on LCD

Scott Bickford bic1ster at gmail.com
Fri Mar 26 00:52:07 CET 2010


I am using Mythdora 10.22.  I recently upgraded from a 42" SD tv to a 46"
LCD.  I use an Explorer 4250 from Cablevision connected to the HVR-1600.
Essentially SD is pretty fuzzy with this setup.  DVD playback is clear.

I verified my recording and live tv profiles are  set to 720x480.  I tried
upping bitrates to 6000 and 7000, but this did not seem to help.

03:00.0 Multimedia video controller: Conexant CX23418 Single-Chip MPEG-2
Encoder with Integrated Analog Video/Broadcast Audio Decoder
        Subsystem: Hauppauge computer works Inc. Device 7444
        Flags: bus master, medium devsel, latency 64, IRQ 20
        Memory at e0000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=64M]
        Capabilities: [44] Vital Product Data <?>
        Capabilities: [4c] Power Management version 2
        Kernel driver in use: cx18
        Kernel modules: cx18


Output is

01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G70 [GeForce 7600 GT]
(rev a1) (prog-if 00 [VGA controller])
        Subsystem: Giga-byte Technology Device 3417
        Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 16
        Memory at e8000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16M]
        Memory at d0000000 (64-bit, prefetchable) [size=256M]
        Memory at e9000000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16M]
        I/O ports at 9000 [size=128]
        [virtual] Expansion ROM at ea000000 [disabled] [size=128K]
        Capabilities: [60] Power Management version 2
        Capabilities: [68] Message Signalled Interrupts: Mask- 64bit+
Count=1/1 Enable-
        Capabilities: [78] Express Endpoint, MSI 00
        Kernel driver in use: nvidia
        Kernel modules: nvidiafb, nvidia


cx18:  Start initialization, version 1.0.0
cx18-0: Initializing card #0
cx18-0: Autodetected Hauppauge card
cx18 0000:03:00.0: PCI INT A -> GSI 20 (level, low) -> IRQ 20
cx18-0: Unreasonably low latency timer, setting to 64 (was 32)
cx18-0: cx23418 revision 01010000 (B)
cx18-0: Autodetected Hauppauge HVR-1600
cx18-0: VBI is not yet supported
tuner 2-0061: chip found @ 0xc2 (cx18 i2c driver #0-1)
cs5345 1-004c: chip found @ 0x98 (cx18 i2c driver #0-0)
cx18-0: Disabled encoder IDX device
cx18-0: Registered device video0 for encoder MPEG (2 MB)
DVB: registering new adapter (cx18)
cx18-0: DVB Frontend registered
cx18-0: Registered device video32 for encoder YUV (2 MB)
cx18-0: Registered device video24 for encoder PCM audio (1 MB)
cx18-0: Initialized card #0: Hauppauge HVR-1600
cx18:  End initialization
cx18-0: loaded v4l-cx23418-apu.fw firmware V00120000 (141200 bytes)
cx18-0: loaded v4l-cx23418-cpu.fw firmware (158332 bytes)
cx18-0: FW version: 0.0.74.0 (Release 2007/03/12)
cx18-0: loaded v4l-cx23418-dig.fw firmware (16382 bytes)

rpm -qa|grep ivtv
ivtv-utils-1.3.0-1.fc10.i386
ivtv-firmware-20080701-18.noarch

Any hints would be appreciated.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://ivtvdriver.org/pipermail/ivtv-users/attachments/20100325/2ea4cf94/attachment.html>


More information about the ivtv-users mailing list