[ivtv-users] WinTV PVR 150 on Fedora Core 5 'Tuner Type not set'

Steve Sykes steve.sykes at frontiernet.net
Sun Apr 16 19:56:07 CEST 2006


Petter Gundersen wrote:
> On 4/16/06, Monte Carlo <monte350sms at yahoo.com> wrote:
>   
>> Hello list,
>>
>> I feel like an idiot!
>>
>> I am new to Linux in general, and Fedora 5 in particular.
>>
>> I would like to be able to watch TV on this machine, and ultimately record
>> TV programs for later viewing. I dual boot this with W2K, and have been
>> using an All in Wonder Radeon 9600 for TV purposes over in Windows.
>>
>> But, as I have found out, ATI TV capture is a bit of a problem in Fedora. So
>> I did some reading and found that WinTV products look like they will work.
>> So I got this WinTV PVR 150, and haven't had much luck getting it going. I
>> can't see any TV in TV Time, or in Xine. And there's this error in the dmesg
>> output about 'Tuner type not set'
>>
>> I've read around and can't seem to find the answer I need. Can anyone help
>> me to get this thing working? Pleeeease!!
>>
>> As suggested for posting here's the output from dmesg, lspci, and ivtvctl:
>>
>> ivtv:  ==================== START INIT IVTV ====================
>> ivtv:  version 0.6.1 (development snapshot compiled on Wed Mar 29 17:11:32
>> 2006) loading
>> ivtv:  Linux version: 2.6.16-1.2080_FC5 686 REGPARM 4KSTACKS gcc-4.1
>> ivtv:  In case of problems please include the debug info between
>> ivtv:  the START INIT IVTV and END INIT IVTV lines, along with
>> ivtv:  any module options, when mailing the ivtv-users mailinglist.
>> ivtv0: Autodetected Hauppauge WinTV PVR-150 card (cx23416 based)
>> ACPI: PCI Interrupt 0000:01:0a.0[A] -> Link [LNKG] -> GSI 11 (level, low) ->
>> IRQ 11
>> tuner 1-0061: chip found @ 0xc2 (ivtv i2c driver #0)
>> cx25840 1-0044: cx25843-23 found @ 0x88 (ivtv i2c driver #0)
>> cx25840 1-0044: loaded v4l-cx25840.fw firmware (13353 bytes)
>> wm8775 1-001b: chip found @ 0x36 (ivtv i2c driver #0)
>> tveeprom 1-0050: Hauppauge model 26582, rev F0B2, serial# 9446989
>> tveeprom 1-0050: tuner model is TCL M2523_5N_E (idx 112, type 4)
>> tveeprom 1-0050: TV standards NTSC(M) (eeprom 0x08)
>> tveeprom 1-0050: audio processor is CX25843 (idx 37)
>> tveeprom 1-0050: decoder processor is CX25843 (idx 30)
>> tveeprom 1-0050: has no radio, has no IR remote
>> ivtv0: loaded v4l-cx2341x-enc.fw firmware (262144 bytes)
>> ivtv0: Encoder revision: 0x02040024
>> ivtv0: Allocate DMA encoder MPEG stream: 128 x 32768 buffers (4096KB total)
>> ivtv0: Allocate DMA encoder YUV stream: 194 x 10800 buffers (2048KB total)
>> ivtv0: Allocate DMA encoder VBI stream: 120 x 17472 buffers (2048KB total)
>> ivtv0: Allocate DMA encoder PCM audio stream: 455 x 4608 buffers (2048KB
>> total)
>> tuner 1-0061: tuner type not set
>> tuner 1-0061: tuner type not set
>> ivtv0: Initialized Hauppauge WinTV PVR-150, card #0
>> ivtv:  ====================  END INIT IVTV  ====================
>> [root at localhost ~]#
>>
>>     
>
> Looking through the tveeprom source I see this:
>   { TUNER_ABSENT,        "TCL M2523_5N_E"},
> This means your tuner actually isn't supported yet. It might be a good
> idea to try the ivtv-devel mailing list. Hopefully support for this
> particular tuner can be added.
>
> Regards,
> Petter
>
> _______________________________________________
> ivtv-users mailing list
> ivtv-users at ivtvdriver.org
> http://ivtvdriver.org/mailman/listinfo/ivtv-users
>
>
>   
I am using the same tuner with Fedora 5.  I use mplayer, which works 
fine.  It was a bit of a hassle to configure the card, but I followed 
the instructions on the ivtvdriver.org page for Fedora.

Good luck,
Steve Sykes



More information about the ivtv-users mailing list