[ivtv-users] PVR 150 and VLC

Gregor Fuis videolan at email.si
Fri Nov 11 19:49:28 CET 2005


Hello,

I just bougt PVR 150 and installed 0.4.0 stable drivers.

I want to stream picture with vlc but i have problem just watching it 
already.

I tried to save sample file with cat, but i get werz bad video. Same as 
i was geting when i was watching tv with vlc. I know i have right 
frequencies. Picture has a lot anomalies and the sound is beeping sometimes.

I will give you my dmesg message:

[4303906.351000] ivtv:  ==================== START INIT IVTV 
====================
[4303906.351000] ivtv:  version 0.4.1 (development revision 2889) loading
[4303906.351000] ivtv:  Linux version: 2.6.12-9-686 686 gcc-3.4
[4303906.351000] ivtv:  In case of problems please include the debug 
info between
[4303906.351000] ivtv:  the START INIT IVTV and END INIT IVTV lines, 
along with
[4303906.351000] ivtv:  any module options, when mailing the ivtv-users 
mailinglist.
[4303906.354000] ivtv0: Autodetected WinTV PVR 150 card (iTVC16 based)
[4303906.354000] ACPI: PCI Interrupt 0000:02:05.0[A] -> Link [LNKD] -> 
GSI 11 (level, low) -> IRQ 11
[4303906.441000] tveeprom: ivtv version
[4303906.441000] tveeprom: Hauppauge: model = 26559, rev = C260, serial# 
= 7931316
[4303906.441000] tveeprom: tuner = LG S001D MK3 (idx = 60, type = 38)
[4303906.441000] tveeprom: tuner fmt = PAL(B/G) PAL(I) SECAM(L/L') 
PAL(D/K) (eeprom = 0x74, v4l2 = 0x00400e17)
[4303906.441000] tveeprom: audio processor = CX25843 (type = 25)
[4303906.441000] tveeprom: decoder processor = CX25843 (type = 1e)
[4303906.441000] ivtv0: i2c attach to card #0 ok [client=tveeprom, addr=50]
[4303906.457000] tuner (ivtv): chip found at addr 0xc2 i2c-bus ivtv i2c 
driver #0
[4303906.457000] ivtv0: i2c attach to card #0 ok [client=(tuner unset), 
addr=61]
[4303906.493000] cx25840 0-0044: cx25843-23 found @ 0x88 (ivtv i2c 
driver #0)
[4303908.478000] cx25840 0-0044: loaded /lib/modules/HcwMakoA.ROM 
firmware (14264 bytes)
[4303908.594000] ivtv0: i2c attach to card #0 ok [client=cx25840, addr=44]
[4303908.602000] wm8775 0-001b: chip found @ 0x36 (ivtv i2c driver #0)
[4303908.614000] ivtv0: i2c attach to card #0 ok [client=wm8775, addr=1b]
[4303908.633000] tda9885/6/7: (ivtv) chip found @ 0x86
[4303908.633000] ivtv0: i2c attach to card #0 ok [client=tda9887, addr=43]
[4303909.344000] ivtv0: loading /lib/modules/ivtv-fw-enc.bin
[4303909.558000] ivtv0: Encoder revision: 0x02050032
[4303909.560000] ivtv0: Allocate DMA encoder MPEG stream: 128 x 32768 
buffers (4096KB total)
[4303909.604000] ivtv0: Allocate DMA encoder YUV stream: 161 x 12960 
buffers (2048KB total)
[4303909.630000] ivtv0: Allocate DMA encoder VBI stream: 80 x 26208 
buffers (2048KB total)
[4303909.674000] ivtv0: Allocate DMA encoder PCM audio stream: 455 x 
4608 buffers (2048KB total)
[4303909.714000] ivtv0: Create encoder radio stream
[4303909.714000] tuner: type set to 38 (Philips PAL/SECAM multi 
(FM1216ME MK3)) by ivtv i2c driver #0
[4303910.175000] ivtv0: Initialized WinTV PVR 150, card #0
[4303910.175000] ivtv:  ====================  END INIT IVTV  
====================


Thanks for help!



More information about the ivtv-users mailing list